ДМД Клима
Количка

Рециклиране на компресори

Компресорът на автоклиматика е една от най-уязвимите части в автомобила, което се дължи на постоянната му работа дори и при изключен климатик. Втората причина за евентуална повреда е ненавременна диагностика и ремонт на възникнал преди това проблем в системата. Липсата на фреон и разхерметизирането на системата води до износване на компресора, тъй като на хладилния агент се дължи и циркулацията на маслото в компресора. С времето елементите му запичат и компресора започва да става все по-шумен и ако не се предприеме нищо блокира.
Рециклирането на компресор представлява подмяна на всички износени части и зареждане с ново масло. Това на практика означава, че един такъв компресор може да работи като нов.

 

Извършваме рециклиране на всички марки компресори: SANDEN, DELPHI, DENSO, VALEO, HARRISON, ZEXEL, SEIKO SEIKI, CALSONIC, HCC, PANASONIC, MUTSUSHITA, YORK и други. Можем да свалим компресора в сервиза ни, което позволява да се направи съвсем точна диагностика на цялата система и да се проследи работата на всеки компонент, или да ни донесете или изпратите предварително демонтирания компресор. Във втория случай отново ще направим диагностика на компресора, но така може да се пропусне и друг съпътстващ проблем, който има отношение към работата на компресора. Затова винаги съветваме клиентите си от София и района да докарат автомобила си на място при нас.

 

След установяване на дефектиралите части предстоящият ремонт се обсъжда с клиента като му се предоставя подробна информация за новите части, цената, гаранцията на извършения ремонт и др.

 

 


Цялостното рециклиране на компресор включва:

  • смяна на вътрешни лагери, клапани, уплътнения и гарнитури;
  • смяна на комплект от съединител, бобина и шайба, при някои компресори и демпфер;
  • смяна на водеща ос и бутала;
  • наливане на масло за компресор.

Няма добавени продукти в тази категория.