ДМД Клима
Количка

Условия за ползване и поверителност

1. Настоящите общи условия уреждат отношенията между „ДМД клима” ЕООД и лицата, ползващи сайта и онлайн магазина, находящи се на https://remontklima.com/.

 • 1.1 „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ - означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и платформата за покупки от разстояние, находящи се на https://remontklima.com/.
 • 1.2 ДМД КЛИМА е еднолично дружество с ограничена отговорност, регистрирано в Търговски регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 204214181, със седалище и адрес на управление: гр. София, с. Лозен, ул. Иван Пешев 38, наричано по-долу Дружеството.
 • 1.3 Лицата, ползващи сайта и онлайн магазина са лица, ползващи функционалностите на сайта и потребители по смисъла на Закон за защита на потребителите, наричани по-долу ползвател/и или потребител/и.
 • 1.4 Сайт означава уебсайта находящ се на https://remontklima.com/.
 • 1.5 "ОНЛАЙН МАГАЗИН" означава виртуалният магазин находящ се на https://remontklima.com/ предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.

Раздел II: Общи условия за ползване на сайта на ДМД клима

2. Чрез достъпа на сайта //remontklima.com/ Вие приемате и се съгласявате с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, като по този начин декларирате, че имате правото и дееспособността да бъдете обвързани с тях, както и се задължавате да ги спазвате. При използването на която и да е услуга на Дружеството или при кликване на „Съгласявам се с общите условия“, Вие потвърждавате, че сте страна по това споразумение и се обвързвате с неговите условия. Ако не сте съгласни с което и да е условие от настоящото споразумение, то не ползвайте нашите услуги и уебсайт.

2.1 Потребителят трябва да има навършени 18 години.

2.2 Потребителят дава съгласието си на ДМД клима да съхранява електронна база данни, съдържаща личните му данни, необходими само и единствено за коректно изпълняване на предоставяните услуги. Дружеството пази неприкосвеността на личните Ви данни по смисъла на Закона за защита на личните данни.

2.3 Потребителят приема, че предоставените услуги и реда за тяхното извършване са съобразени с българското законодателство.

2.4 ДМД клима запазва правото си да прави промени по ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ по всяко време, без предизвестие. Като потребител, Вие се задължавате периодично да посещавате тази страница, за да се запознаете с промените.

2.5 Изображенията,  използвани в уебсайта https://remontklima.com/ имат илюстративен характер, което означава, че може да има разлика в нюанса на цветовете на продуктите. ДМД клима ЕООД не поема отговорност за точността на предоставяната информация и изображения. Получателят използва тази информация на собствена отговорност.

Раздел III: Общи условия за покупко – продажба на стоки и услуги

3. Цени

3.1 Всички представени в сайта цени са в български лева, с включени всички данъци. ДМД клима ЕООД си оставя правото да променя цените на предлаганите стоки и услуги по всяко време без предварително предизвестие за потребителите.

3.2 При промяна на цената Потребителят е задължен да плати тази цена, която е била актуална по време на сключване на договора.

3.3 Изобразяването на намалена цена става като старата ненамалена цена се задрасква и до нея се изписва намалената цена. Срокът на намалението може да бъде оказан с крайна дата или с условието „до изчерпване на количествата“.

4. Поръчки и доставка на стока и/или услуга

4.1 Поръчки могат да правят всички ползватели на сайта и онлайн магазина по телефона или през уебсайта. След направена заявка е необходимо потребителят да получи потвърждение за наличността на продукта, което става с обаждане на наш сътрудник на посочения от потребителя телефонен номер.

4.2 Поръчките се обработват от понеделник до събота. Поръчки, направени до 15.00 часа на същия ден ще получат потвърждение до края на този работен ден. Поръчки направени след 15.00 часа ще бъдат потвърдени на следващия ден. Всички поръчки, които са направени в събота след 12.00 часа и в неделя, ще бъдат обработени в понеделник. Направените поръчки по време на официални почивни дни и празници се обработват на първия работен ден след почивните дни.

4.3 Всички продукти присъстващи в сайта се доставят на територията на цялата страна чрез куриерска фирма Спиди или Еконт или чрез собствен транспорт на Дружеството. Срокът за доставка е до 5 работни дни, когато стоката е налична в склад на ДМД клима ЕООД. Потребителят може да избере начина на доставка: до най-близкия офис на Спиди или Еконт в населеното място или до входа на неговия адрес.

4.4 Продуктите се изпращат след като сътрудник на ДМД клима ЕООД се свърже с потребителя по телефона и получи потвърждение от последния. Договорът за продажба от разстояние между ДМД клима ЕООД и потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на ДРУЖЕСТВОТО.

4.5 Всички продукти с доставка адрес на територията на гр. София са безплатни, без значение от начина на доставка. Доставките с адрес извън гр. София до офис на фирма Спиди и Еконт също са безплатни. При желание на потребителя стоката да бъде доставена на точен адрес извън гр. София, същият е длъжен на заплати куриерските разходи.

 4.6 Всички пратки се изпращат с условието "Провери преди да платиш". Проверката се свежда до преглед на външния вид на пратката и не е възможно продуктът да се включва и тества. В случай на приемането й с транспортен дефект потребителят се отказва от правото си на замяна. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. ДМД клима ЕООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер.

5. Плащане

5.1 Ползвателят може да заплати цената на поръчана от сайта стока като използва по свой избор един от следните способи:

  • Наложен платеж
  •  В брой (когато доставката се осъществява лично с транспорт на Дружеството)
  • Банков превод
  • Плащане чрез TBI кредит.

5.2 Независимо от избрания способ всички плащания се извършват само в български лева. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава своето изрично и безусловно съгласие да заплаща авансово на ДМД клима ЕООД цялата продажна цена на поръчаната през сайта стока.

5.3 В случай на плащане чрез “наложен платеж”, при доставката купувачът получава от куриера касова бележка и фактура, в която е посочена поръчаната стока, дължимата за нея продажна цена, както и цената на доставка и такса наложен платеж (ако дължи такава). Купувачът предава на куриера сума равна на общата сума (включваща цената на стоката, цената на доставка и такса наложен платеж) посочена във фактурата, което се отбелязва в товарителницата, предоставена от куриерския служител. С подписването на същата, купувачът овластява куриера да предаде от негово име и за негова сметка на ДРУЖЕСТВОТО сумата представляваща продажната цена на доставената стока.

6. Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена

На основание чл. 50 от ЗЗП Купувач, който има качеството на потребител по смисъла на ЗЗП в 14-дневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:

6.1 Ако тя е в оригинална опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид.

6.2 Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на потребителя.

7. Гаранционно обслужване

7.1 За всяка стока на сайта remontklima.com се предоставя търговска гаранция, обявена от съответния производител. За всеки продаден продукт се издава валидна гаранционна карта, включваща условията на гаранцията, данните за стоката и продължителността на гаранцията. ДМД клима ЕООД си запазва правото да откаже гаранционно обслужване на стока, когато:
- гаранционната карта на продукта е изгубена;
- е извършен опит за ремонт от неоторизиран сервиз, включително действия от самия Потребител;
- се установят повреди, причинения от неправилна експлоатация на уреда;
- е нарушена физическата цялост на изделието.

7.2 Независимо от търговската гаранция, за всички стоки важат правилата за законовата гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба, съгласно Раздел II от Закона за защита на потребителите. Рекламации могат да се подадат към ДМД клима ЕООД чрез посочената в сайта контактна форма, както и по телефона. ДМД клима ЕООД указва на своите потребители, че орган за алтернативно решаване на спорове са помирителните комисии при Комисия за защита на потребителите, както и онлайн платформата за решаване на спорове.

8. Защита на личните данни

С приемането на настоящите условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евнтуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от ДМД клима ЕООД и/или упълномощени от дружеството трети лица, включително, но не само: дружества извършващи куриерски услуги, банки и др., за целите на изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока, участие в игри, промоции и томболи организирани от ДРУЖЕСТВОТО, както и за всякакви други незабранени от законодателството цели. С оглед изпълнението на изискванията на данъчните закони, на основание чл. 7 от ЗС, чл. 113 и чл. 114 от ЗДДС и чл. 84 от ДОПК, е необходимо клиентът да предостави всички необходими данни - три имена, адрес, ЕГН и т.н. Ползвателят по всяко време може да получи информация дали предоставените от него лични данни се обработват и използват от ДРУЖЕСТВОТО, както и целите на обработката и използването. ая.

9. Допълнителни условия

За неуредените в настоящите общи условия въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани в сайта стоки ще бъдат решавани със споразумение, в случай на непостигане на такова и ако подсъдността не е посочена императивно, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата и метна подсъдност по ГПК.