ДМД Клима
Количка

Профилактика на климатик

Периодичното извършване на профилактика на климатика е задължително условие, с което си гарантирате безпроблемна и ефективна работа на уреда. Най-елементарното нещо, което всеки може да прави в дома или офиса си е ежемесечно да измива филтрите на климатика. Това става под силна струя вода и след това могат веднага да се поставят обратно. В противен случай натрупалата се мръсотия и прах по филтрите не позволява на турбината да обдухва, а това води до падане на капацитета на работа. Усеща се как климатика духа все по-слабо. След турбината, праха се наслоява по вътрешния топлообменник, където пък при режим охлаждане той полепва по образувалия се конденз и се превръща в плесен и мухъл, които съдържат микроби и бактерии, а те се връщат отново в помещението и хората ги вдишват.

 

По тази причина веднъж в годината е препоръчително профилактиката на климатика да се извърши от компетентен техник. Той не само ще почисти и дезинфектира вътрешното тяло, но и ще измери работните показатели на уреда – консумация на ток, преглед на хладилната част (налягане на фреона), ниво на шум на външното тяло.


Ние от ДМД клима ЕООД предлагаме и цялостна профилактика на климатика, която се налага в случаите, когато климатикът не е почистван от дълго време, тютюнопушене в помещението, обществени сгради с голям човекопоток и е недостатъчна стандартната профилактика на място. В този случай се извършва демонтаж на вътрешното тяло (ако се налага и на външното) и измиването му в наш сервиз с водоструйка и силен обезмаслител. Тялото се разглобява на основните му елементи и всичко се измива отделно. По този начин се гарантира абсолютната дезинфекция на уреда.

Няма добавени продукти в тази категория.